1. Wat is een preventief medisch onderzoek

Waarom het Preventief Medisch Onderzoek onmisbaar is voor jouw organisatie

Waarschijnlijk heb je de term Preventief Medisch Onderzoek (PMO) wel eens voorbij zien komen. Maar wat houdt het PMO nou precies in? En waarom zou je het PMO inzetten voor jouw organisatie? En vooral: Wat is de toegevoegde waarde voor jouw medewerkers!

Waarom het PMO onmisbaar is-700x300px

Wat is een Preventief Medisch Onderzoek?

Het PMO geeft inzicht in de gezondheid van je medewerkers in relatie tot duurzame inzetbaarheid. Het PMO richt zich op zowel arbeidsrisico’s (PAGO) in combinatie met de leefstijl van medewerkers. Beweeg je genoeg, heb je voldoende ontspanning, rook en drink je regelmatig? Heb je slaapproblemen? En zorgen deze ervoor dat je je werk minder goed kan uitvoeren? Wat heeft dit mentaal voor invloed? En wat betekent dit voor de toekomst?

Ook wordt er bij het PMO gekeken naar de fysieke toestand van een werknemer. Zo wordt bijvoorbeeld bij een Healthcheck het cholesterolgehalte gemeten en de BMI bepaald. Daarnaast kan je medewerker in gesprek met een vitaliteitscoach. Er wordt ingegaan op hoe je je vitaliteit en leefstijl kan verbeteren, zowel privé als op de werkvloer.

De werkgever krijgt naar aanleiding van het PMO inzicht in hoe zijn medewerkers ervoor staan. Je ontvangt advies hoe je als werkgever de vitaliteit en leefstijl van je mensen kunt verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan gezonde voeding in de bedrijfskantine. Het organiseren van sportieve evenementen of korting op de sportschool. Daarnaast komen psychosociale aspecten ook aan bod. Zo is het belangrijk om zo nu en dan te vragen hoe het met jouw medewerkers gaat. Halen ze nog genoeg energie uit hun werk? Of kun je meer energiebronnen aanbieden? Uiteraard denken wij met je mee over de mogelijkheden om jouw medewerkers in hun kracht te zetten. Zo zorgen we samen voor een fit, betrokken en gemotiveerd team dat lekker in zijn vel zit. Waarmee je succesvol de toekomst tegemoet kan!

Wil je meer weten? Download dan hier de volledige whitepaper: 'waarom het PMO onmisbaar is voor jouw organisatie'.

Deel deze pagina

Download de whitepaper

Wil je meer weten?

Download dan de volledige whitepaper: 'waarom het PMO onmisbaar is voor jouw organisatie'.